8:30 Onthaal + inschrijving
9:00 Inleiding – Myriam Gérard, gewestsecretaris ACV Brussel
9:15 Inbreng van het recht op voedsel voor de overgang naar duurzame voedselsystemen. Gaetan Vanloqueren, speciale UNO-rapporteur inzake recht op voedsel
9:45 Actieprogramma rond duurzame voeding in Brussel; welke strategieën?
Catherine Rousseau, afgevaardigde kabinet Huytebroeck
10:15 Implementatie projecten duurzame voeding (duurzame kantines, project green cook,…) Joëlle Van Bambeke en Joke De Ridder van het Departement duurzame consumptie en eco-gedrag van Leefmilieu Brussel.
10:45 Vragen en feedback uit de zaal
11:00 Pauze
11:15 Europese perspectieven. Arnd Spahn, Sectoral Secretary for the Agriculture sector, EFFAT
11:45 Vragen en feedback uit de zaal
12:00 Presentatie namiddagateliers door de moderator
12:05 Synthese door Philippe Vandenabeele. Gewestsecretaris ACLVB Brussel
12:20 Lunch
13:30 Intersyndicale werkzaamheden in ateliers:
- Rencontre des continents vzw en Velt vzw, "jeux de la ficelle", (een atelier in NL , een in het FR)
- Max Havelaar, Vredeseilanden, campagne binnen ondernemingen (FR/NL)
- EVA vzw , veggie donderdagen, initiatieven binnen ondernemingen (FR/NL)
15:30 Sterke punten van elk atelier.
16:00 Syndicale conclusies en perspectieven. Philippe Van Muylder,algemeen secretaris ABVV Brussel