• NL  • FR Verbinding

BRussels Intersyndicaal
netwerk voor SEnsibilisering
rond Milieu

Publicaties / Getuigenissen / Vakbondsafgevaardigde van NH Hotels, lanceert (...)

Vakbondsafgevaardigde van NH Hotels, lanceert eerste milieu-uitdagingen

“Ik heb altijd een diepe bewondering gekoesterd voor de natuur, die synoniem is voor leven en hoop. Ik voer mijn strijd voor milieubehoud dan ook steeds vaker op de werkvloer.
Ik volg al een tijdje de jaarlijkse opleidingen van BRISE. Hoe meer opleidingen ik volgde, hoe meer het mij interesseerde.
Al 4 jaar zet ik mij in voor een gezondere voeding voor het personeel. De BRISE opleiding over duurzame voeding heeft me nieuwe inzichten geboden en heeft me er nog meer van overtuigd dat ik een nuttige strijd voer.
Ik heb dan ook niet getwijfeld om in te gaan op de projectoproep “Milieu-uitdagingen” en me in 2012 bij de Kyoto-groep aan te sluiten. Sindsdien voel ik me gesteund in mijn acties en maak ik deel uit van een groep die mijn prioriteiten deelt. Dit jaar heb ik behalve voeding, nog verschillende andere punten op de agenda gezet zoals afvalsorteren, minder gebruik van plastiekbekers en de plaatsing van waterfonteinen. Ik heb een verantwoordelijke van het BRISE netwerk gevraagd mij te vergezellen naar het CPBW. De directie staat open voor mijn vragen en ze kent intussen al mijn stokpaardjes. In 2013 maken we met het vakbondsteam werk van afvalsorteren. En ja, mijn collega’s kunnen zich intussen volledig vinden in mijn boeiende strijd, absoluut!”